Samsung Display's Strategic exit from LCD industry o le a fa'ai'u ia Iuni

asdada

Samsung Display o le a faʻamutaina atoa le gaosiga o le LCD panel ia Iuni.O le saga i le va o le Samsung Display (SDC) ma le LCD alamanuia e foliga mai o le a faʻamutaina.

Ia Aperila 2020, na faalauiloa aloaia ai e Samsung Display lana fuafuaga e alu ese atoa mai le maketi o le LCD panel ma taofi uma le gaosiga o le LCD i le faaiuga o le 2020. E mafua ona o le maketi o le lalolagi mo le tele-tele LCD panels ua paʻu i nai tausaga ua tuanaʻi, e mafua ai le taua tele. gau i le pisinisi LCD a Samsung.

Fai mai le aufaipisinisi, o le faʻamalo atoatoa a Samsung mai le LCD o se "toe solomuli", o lona uiga o le a pulea e le atunuʻu Saina le maketi LCD, ma tuʻuina atu foʻi manaʻoga fou mo tagata gaosi Saina i le faʻatulagaina o tekinolosi faʻaaliga e sosoo ai.

Ia Me 2021, Choi Joo-sun, sui taʻitaʻifono a Samsung Display i lena taimi, na fai atu i tagata faigaluega i se imeli e faapea o le kamupani o loʻo mafaufau e faʻalautele le gaosiga o lapopoa LCD panels seia oʻo i le faaiuga o le 2022. Ae e foliga mai o lenei fuafuaga o le a ia mae'a a'o le'i fa'atulagaina ia Iuni.

A maeʻa ona alu ese mai le maketi LCD, Samsung Faʻaaliga o le a suia lona taulaʻi ile QD-OLED.Ia Oketopa 2019, na faʻasalalau ai e Samsung Display se tupe faʻaalu o le 13.2 trillion won (e tusa ma le 70.4 piliona RMB) e fausia ai se laina gaosiga QD-OLED e faʻavave ai le suiga o lapopoa tetele.I le taimi nei, o QD-OLED panels ua tele na gaosia, ma Samsung Display o le a faʻaauau pea ona faʻateleina tupe teufaafaigaluega i tekinolosi fou.

O loʻo iloa na tapunia e le Samsung Display le 7th-generation production line mo lapopoa LCD panels i le 2016 ma le 2021.O le la'au muamua ua liua i le 6th generation OLED panel production line, ae o le fale lona lua o lo'o fa'apena fo'i le liua.E le gata i lea, na faʻatau atu e Samsung Display lona 8.5-generation LCD production line i Sasaʻe Saina i le CSOT i le afa muamua o le 2021, ma tuʻu ai le L8-1 ma le L8-2 e na o le pau lea o fale gaosi LCD panel.I le taimi nei, ua liua e Samsung Display le L8-1 ile laina ole gaosiga QD-OLED.E ui o le faʻaaogaina o le L8-2 e leʻi faʻamoemoeina, e foliga mai o le a suia i le 8th-generation OLED panel production line.

O loʻo faʻamalamalamaina i le taimi nei, o loʻo faʻalauteleina le gafatia o le au gaosi oloa i totonu o Saina tele e pei o BOE, CSOT ma HKC, o lea o le faʻaitiitia o le gafatia na faʻaalia e Samsung e mafai ona faʻatumu e nei atinaʻe.E tusa ai ma faʻamaumauga lata mai na tuʻuina mai e Samsung Electronics i le Aso Gafua, o le aufaipisinisi e tolu pito i luga mo lana pisinisi faʻatau pisinisi i le 2021 o le BOE, CSOT ma AU Optronics taʻitasi, ma le BOE o loʻo auai i le lisi o faʻatau oloa tetele mo le taimi muamua.

I aso nei, mai le TV, telefoni feʻaveaʻi, komepiuta, i le faʻaaliga o le taʻavale ma isi faʻamaufaʻailoga e le mafai ona tuʻueseeseina mai le lau, o loʻo iai pea le LCD o le filifiliga sili ona lautele.

O pisinisi a Korea na tapunia le LCD e iai a latou lava fuafuaga.I le tasi itu, o uiga faʻataʻamilomilo o le LCD e taʻitaʻia ai tupe maua le mautu a tagata gaosi oloa.I le 2019, o le faʻaauau pea o le taamilosaga i lalo na mafua ai le gau o pisinisi LCD a Samsung, LGD ma isi kamupani faʻasalalau.I le isi itu, o le faʻaauauina o tupe faʻaalu a le au gaosi oloa i totonu o le LCD maualuga-tupulaga gaosiga laina ua iʻu ai i le faʻasoa laʻititi o le faʻaogaina muamua o pisinisi a Korea.O kamupani Korea o le a le fiu i luga o faʻaaliga faʻaaliga, ae teu faʻafaigaluega i tekinolosi e pei ole OLED, lea e iai se avanoa manino.

A o, CSOT ma BOE o loʻo faʻaauau pea ona teu faʻafaigaluega i laʻau fou e faʻatumu ai le avanoa na mafua mai i Korea i Saute Samsung, LGD faʻaititia le gafatia.I le taimi nei, o loʻo faʻatupulaia pea le maketi o le LCD TV, o le mea lea e le tele naua le gaosiga o le LCD.

Pe a faasolosolo malie le mamanu maketi LCD e mautu, ua amata le taua fou i le alamanuia panel faaaliga.OLED ua ulufale atu i le vaitau tauvaga, ma o tekinolosi faʻaaliga fou e pei o le Mini LED ua ulufale foi i le ala saʻo.

I le 2020, na faʻaalia ai e le LGD ma le Samsung le faʻaaliga o le a latou taofia le gaosiga o le LCD panel ma taulaʻi i le gaosiga o le OLED.O le gaioiga a ni tagata e to'alua a Korea i Saute ua fa'ateleina le vala'au mo le OLED e sui ai LCD.

OLED ua manatu e sili ona tauva o LCD aua e le manaʻomia se moli tua e faʻaalia.Ae o le osofaʻiga a le OLED e leʻi faia ai le faʻamoemoeina o aʻafiaga i luga o le alamanuia o le laulau.Ave le laulau lapoa tele e fai ma faʻataʻitaʻiga, o faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai e tusa ma le 210 miliona televise o le a lafoina i le lalolagi atoa i le 2021. Ma o le maketi o le OLED TV i le lalolagi atoa o le a faʻatau atu le 6.5 miliona iunite i le 2021. Ma o loʻo valoia ai le OLED TVS o le a maua le 12.7% o le atoa le maketi TV ile 2022.

E ui o le OLED e sili atu nai lo le LCD i tulaga o faʻaaliga faʻaaliga, o le uiga taua o le faʻaogaina o le DISPLAY o le OLED e leʻi atoatoa ona atiaʻe i le taimi nei."I le aotelega, o foliga o oloa OLED e leai lava ni suiga taua, ma o le eseesega vaaia ma le LED e le o manino.I le isi itu, o le faʻaalia o le LCD TV o loʻo faʻaleleia foi, ma o le eseesega i le va o le LCD TV ma le OLED TV e vaapiapi nai lo le faʻalauteleina, lea e ono mafua ai ona le iloa e tagata faʻatau le eseesega i le va o le OLED ma le LCD, "o le tala lea a Liu buchen. .

Talu ai ona o le gaosiga o le OLED e sili atu ona faigata pe a faʻateleina le tele ma e toʻaitiiti kamupani i luga o loʻo faia ni laupepa tetele OLED, o le LGD e pulea le maketi i le taimi nei.O lenei mea na mafua ai le leai o se tauvaga i OLED lapopoa lapopoa, lea na mafua ai le maualuga o tau mo seti TV e tusa ai.Na fuafuaina e Omdia o le eseesega i le va o le 55-inisi 4K LCD panels ma OLED TV panels o le a 2.9 taimi i le 2021.

Ole tekonolosi gaosiga ole lapo'a tele ole OLED e le'o matua fo'i.I le taimi nei, o le gaosiga o tekonolosi o le tele-tele OLED e masani ona vaevaeina i le faʻasao ma le lolomiina.E fa'aogaina e le LGD le fa'agasologa ole gaosiga ole OLED, ae o le gaosiga o le fa'aogaina o le panel e iai se vaivaiga tele ma maualalo le fua.Pe a le mafai ona faʻaleleia le gaosiga o le gaosiga o le gaosiga o le gaosiga, o loʻo faʻamalosia e le aufaipisinisi fale lomitusi.

Li Dongsheng, taitaifono o le TCL Tekonolosi, faaalia i se faatalanoaga e faapea o le ink-jet lomitusi faiga tekinolosi, lea e lolomi tuusao i luga o le substrate, ei ai tulaga lelei e pei o le maualuga o le faaaogaina o meafaitino fua faatatau, vaega tele, tau maualalo ma fetuutuunai, o se atinae taua. faasinoga mo le faaaliga i le lumanai.

Pe a faatusatusa i le au fai meafale o loʻo faʻaeteete i mata OLED, e sili atu le lelei o tagata fai telefoni feaveaʻi e uiga i mata OLED.O le fetuutuuna'i ole OLED e sili atu ona manino i smartphones, e pei o telefoni feaveai e tele ona talanoaina.

Faatasi ai ma le tele o kamupani gaosi lima i lalo ole OLED, o Apple o se tagata faʻatau tele e le mafai ona le amanaiaina.I le 2017, na faʻaalia ai e Apple se mata OLED mo lana faʻataʻitaʻiga iPhone X mo le taimi muamua, ma ua lipotia mai o le a faʻatau e Apple nisi paneta OLED.

E tusa ai ma lipoti, na faʻatūina e le BOE se falegaosimea faʻapitoa mo le gaosiga o vaega o le apu ina ia faʻamautinoa ai poloaiga mo le iPhone13.E tusa ai ma le lipoti a le BOE i le 2021, o ana felauaiga OLED fetuutuunai ia Tesema na sili atu i le 10 miliona mo le taimi muamua.

Na mafai e le BOE ona ulufale i le filifili Apple ma taumafaiga faʻamalosi, aʻo Samsung Display ua uma ona faʻatau atu le OLED mata o le apu.O le Samsung Display a Korea i Saute o loʻo faia ni mata o le telefoni feaveaʻi OLED, ae o mata o le telefoni feaveaʻi OLED i totonu o le atunuʻu e maualalo i tulaga o galuega ma le mautu faʻapitoa.

Ae ui i lea, o le tele ma le tele o telefoni feaveaʻi o loʻo filifilia mo panels OLED fale.Huawei, Xiaomi, OPPO, Honor ma isi ua amata uma ona filifili ile fale ole OLED e avea ma a latou oloa faʻatau oloa maualuga.


Taimi meli: Apr-09-2022